SEO optimering

SEO er mange ting

Der er masser forskellige områder man kan tage fat i når man skal markedsføre et website i søgemaskinerne. I arbejdet med SEO optimering eller søgemaskineoptimering  er der er en hel række faktorer som er medvirkende til hvilken placering en webside får på en given søgning. Der er områder på selve webstedet der har betydning, men andre websites har også stor betydning, særligt når man taler om links og link building. Det er dog et andet område dagens blogindlæg vil behandle.  Det skal handle om et af de grundlæggende onpagetips nemlig TITLES og META-beskrivelser. Vi tager udgangs punkt i et website der sælger perler og smykkematerialer. Desuden vil vi kigge på et fedt lille program der er rart at have i værktøjsklassen når man arbejder med seo optimering nemlig seospideren Screaming Frog.

Indeksering i Google

Før vi starter er det rart lige at vide om Google i det hele taget har adgang til at læse og forstå siderne på websitet. Derfor laver vi lige en søgning på ”site:www.eksempel.dk”  det ser jo godt nok ud. Men jeg har faktisk oplevet masser af gange at folk henvender sig og ikke kan forstå de ikke har nogen placeringer i Google for derefter at opdage at der er blokeret for adgang til indeksering af den lille fil robots.txt  eller med metakoderne noindex, nofollow. I sagens natur er det ganske besværligt at opnå placeringer på indhold som søgemaskinerne slet ikke har adgang til.

 

sitesoegning

Din robots.txt fil må ikke se sådan ud:

User-Agent: *
Disallow: /

Men det gør den selvfølgelig heller ikke vel?

Title, Meta description, Screaming Frog og et godt gammeldags regneark

Title og meta-beskrivelsen vigtigstige koder fordi Gogglefor det meste bruger dem til at generere det link og den lille tekstsnippet der vises på søgeresultatsiderne.  Det er altså smart at arbejde med disse koder på alle siderne på et website. For at få et overblik er det en god idé at lave et regneark med adresser, keyword, titler og meta-beskrivelser og her er det at Sreaming Frog er smart. Du kan crawle et site, eksporterer det til excel og så er du jo godt i gang.

Her er et screen dump af Screaming Frog og neden under et af det færdige regneark. Husk at keyword skal indgå i både titlen og meta-beskrivelsen.

sFrog

regneark

- håber du får gavn af disse her småtips!

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedin
rss

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *